Сежурне се срещна в Йерусалим с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. След

...
Сежурне се срещна в Йерусалим с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. След
Коментари Харесай

Френският външен министър настоя за незабавно спиране на огъня в ...

Сежурне се срещна в Йерусалим с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху.

 

След срещата си с Нетаняху външният министър даде конференция, на която уточни, че ролята на Франция „ като другар “ на Израел е да каже на израелското управление истини, които „ може би са сложни за чуване “.

 

„ Вече четири месеца жителите на Газа живеят под бомбардировки и в съвсем цялостна блокада. Те са лишени от минимална помощ “, акцентира френският представител, като в същото време акцентира на събитието, че Франция „ поддържа правото на Израел на самоотбрана “ след нападението на Хамас от 7 октомври предходната година.

„ Трагедията в Газа би трябвало да завърши “, сподели още Сежурне и прикани за трайно прекъсване на огъня и за абсолютно освобождение на заложниците, държани от Хамас в линията Газа.

 

Междувременно почитан френски чиновник, изискал да остане неизвестен, съобщи пред Ройтерс, че страната му работи с Катар и други районни сътрудници за приемане на доказателства, че медикаментите, изпратени в Газа за десетките заложници, са получени. Миналия месец Париж и Доха изиграха посредническа роля при постигането на съглашение сред Израел и Хамас за снабдяване на лекарства както за заложниците, по този начин и за цивилните палестинци в Газа.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР